Inspiratie seminar: ‘Grip op overdrive!'

Minder stress, meer werkplezier en gezamenlijk succes!

Effectieve benadering voor vergroten authentiek leiderschap, burn-out preventie, een gezonde werk/privé balans, persoonlijke ontwikkeling en prettige samenwerking.

- Aankondiging november  2022

Reactie Nadia de Raad HR Business Partner

Bus Industrial Tools

"Ik ging heen om te leren hoe je burn-out klachten kan herkennen bij anderen. Maar kwam tot de conclusie dat het voornamelijk voor mezelf gold. Dat was wel echt een wake-up call. Nu heb ik er nog steeds baat bij. Ik merk ook dat anderen anders op mij reageren doordat ik me anders kan opstellen. Krijg de laatste tijd ook veel positieve feedback en daar krijg ik veel energie van."

De actie modus geeft veel voldoening en positieve energie, alleen wanneer de gezonde drive doorschiet naar een overdrive kost dat veel energie en levert dit regelmatig ongezonde spanning op. Wanneer ook opspelende emoties lastiger te beheersen zijn, wordt het tijd de (fysieke en mentale) signalen serieus te nemen. De ‘kritische ik’ met hoog verantwoordelijkheidsgevoel wil de controle wel uit handen geven, maar weet vaak niet hoe. Het gevolg kan zijn, slecht slapen, ongewenste opspelende emoties en terugkerende gedachten of stress gerelateerde klachten. 

Wanneer zichzelf wegcijferen geen optie meer is vraagt authentiek leiderschap over het werk-leven om aandacht.

Hard(er) doorwerken ligt het meest voor de hand, maar blijkt toch een ongezonde oplossing, omdat ook de werk-privé relatie uit balans dreigt te raken. Hoe en waarvoor wordt iemand telkens getriggerd de lat hoog te leggen of te voldoen aan (zelf) opgelegde verwachtingen? 

HR en leidinggevenden krijgen hier dagelijks mee te maken. 

Wanneer goede gesprekken, mindfulness, gezond eten of een sportabonnement geen effect lijken te hebben en patronen zich blijven herhalen, wat kun je dan nog doen om het gevoel van moèten presteren te verlichten? Hoe kan iemand meer rust, ruimte en vrijheid ervaren en meer vanuit ontspanning, vol (zelf)vertrouwen met plezier (samen)werken? Er is nu een sterk bewustzijn dat het verlangen naar tijd ervaren voor de leuke dingen in het werk-leven meer bevredigd wil worden. Hierdoor krijgt positieve energie voorrang en verschijnt de glimlach op het gezicht terug.

 

Inhoud seminar:

Deel 1: Begrijpen hoe het mechanisme overdrive werkt.

Je krijgt heldere inzichten hoe het komt dat de overdrive modus op ‘aan’ blijft staan. Je krijgt begrip voor de natuurlijke mechanismen die zo mens eigen zijn en kunt hier anders op reageren. Vervolgens krijgt je antwoord op hoe (on)bewuste triggers dagelijks automatische programma’s vanuit zelfbescherming en aanpassingsvermogen opstarten en hoe dit proces met een effectieve benadering positief beïnvloed kan worden.

 

Deel 2: Hoe krijgt authentiek leiderschap meer vanzelfsprekend de ruimte?

Je krijgt toepasbare inzichten en tips hoe medewerkers een sterke toename in autonomie en authentiek leiderschap kunnen ervaren. Kracht en valkuil patronen gaan intern samenwerken en krijgen een andere dynamiek. Hiermee kunnen zij hun waardevolle kwaliteiten, talenten en persoonskenmerken vanuit een positieve drive en innerlijke vrijheid meer vanzelfsprekend benutten.

 

Ben je benieuwd, meld je dan aan! Stuur een bericht naar ingevalk@me.com of bel 06-12869558

 

Wanneer : 

Datum in november 2022 volgt.

Van 9.30 - 12.00 uur.

Waar : 

PLAN, Holterweg 105 in Nijverdal. Unieke en sfeervolle locatie aan de bosrand.

Lunch :  Lekker napraten tijdens heerlijke lunch.

Mail aanmelding naar : 

ingevalk@me.com of mobiel 06 - 128 69 558

Speciale aanbieding : 

€75,- excl. BTW, inclusief koffie/thee, iets lekkers en lunch.